Tulevat tapahtumat

Kurssit ja yksittäiset tunnit

Pidän Nikkilän Kyrkoby skolassa koko kevään ajan tunteja (jooga/sointukylpy yms ) joka tiistai klo 18-19.15. Voit osallistua kertamaksulla 17€ tai ostaa useamman tunnin kerralla. 

43€/3 krt    

Tunnit jatkuvat mahdollisesti myös kesällä.

Pidän Keravalla Keravanjoen päiväkodissa koko kevään ajan tunteja (jooga/sointukylpy yms ) joka keskiviikko klo 18-19.15. Voit osallistua kertamaksulla 17€ tai ostaa useamman tunnin kerralla. 43€/3 krt   

Tunnit jatkuvat mahdollisesti myös kesällä.

Yinjoogan+sointukylvyn yhdistelmä

Nikkilä/Sipoo Kyrkoby skola(liikuntasali)Isokylätie 3, 04130 Sipoo
Kerava, Keravanjoen päiväkoti(liikuntasalia)Rintalantie 3, 04250 Kerava


Soitan tunnin läpi äänimaljoja ja muita harmonista värähtelyä tuottavia soittimia(kristallimalja, koshi, tingshat, sadekeppi ja gongi) , samalla ohjeistaen asanoihin menoa. Tunti on kuin sointukylpy, mutta kehomme on toiminnallisemmin mukana.

Hengitys, aika ja harmoniset äänet auttavat päästämään jännittyneisyyttä mielestämme sekä kehomme syvistä kudoksista. Harjoituksessa rauhallinen syvä hengitys on vahvasti läsnä, joka jo itsessään vaikuttaa merkittävästi kokonaisvaltaiseen tasapainoomme.

Asentoja modifioidaan ja tuetaan sopiviksi, jotta jokainen löytää keholleen oikean linjauksen. Tunnista riippuen teemme 5-7 asanaa istuen, kyljellään tai maaten vatsallaan tai selällään. Näissä viivymme n. 3-5 minuuttia. Kuitenkin Yinjoogan tärkeä oppi on kuunnella oman kehon tuntemuksia, jolloin venytyksistäkin saa tulla jo aikaisemmin pois ja voi nauttia vain harmonisista rentouttavista äänistä.

Yinjoogan juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä jonka mukaan asanat vaikuttavat myös monipuolisemmin kuin pelkkänä lihaksen, jänteiden ja fascian venytyksenä. Fyysisellä tasolla asennot vaikuttavat mm ruoansulatus- ja hengityselimiin, lymfaattiseen järjestelmään sekä umpieritys elimiin. Asanat stimuloivat hellävaraisesti tärkeitä elimiämme luomalla painetta, puristusta ja venytystä niiden kohdalle jolloin esim. kuona lähtee liikkeelle ja paineen vapauduttua elimiin virtaa uutta ravitsevaa verta. Parhaimmillaan jooga on kuin hellävarainen hieronta sisäiseen järjestelmäämme.

Osallistumiseen este ei ole paikallinen pieni loukkaantuminen mutta kerrothan siitä kuitenkin minulle, jotta voin ottaa sinut paremmin huomioon.

Paikanpäältä löytyy alustat, viltit ja tyynyt. 

Kertamaksu 17€

2 kertaa30€ Äänimaljarentoutus/

Sointukylpy 


Talma/Sipoo Toimitiloissani  Kalliotie 58, 04240

16.5. klo 18.00-19.30

Kertamaksu 20€ 


Nikkilä/Sipoo Kyrkoby skola(liikuntasali)Isokylätie 3, 04130 Sipoo Tiistai 14.5. klo 18-19.15

Kertamaksu 20€ Kerava, Keravanjoen päiväkoti(liikuntasalia)Rintalantie 3, 04250 Kerava Ke 22.5. klo 18-19.15

Kertamaksu 20€Sointukylpy on syvärentoutusmenetelmä, joka perustuu resonanssiin ja ääniaaltoihin. Tunnin aikana saat lepäillä mukavasti peiton alla haluamassasi asennossa samalla kuunnellen harmonista värähtelyä tuottavia soittimia. Tunti alkaa lempeällä ohjatulla koko kehon rentoutuksella tietysti harmonisten ääninen saattelemana. Tämä edesauttaa sinua löytämään hyvän luonnollisen rauhoittuneen olotilan ja poistaa jo ensimmäiset stressit kehostasi, jolloin hengitys syvenee ja mielenkin on helpompi pysähtyä hetkeen.

Sointukylvyn vaikutukset liittyvät kehon epätasapainotilojen poistamiseen sekä normaalin toiminnan palauttamiseen. Soittimien aikaan saamat korkeat ja matalat taajuudet saavat kehosi myötävärähtelyn vaikutuksesta luonnollisen värähtelysi tasapainoon.

Äänimaljarentoutuksen juuret ovat Tiibetiläisessä lääketieteessä jossa ajatellaan universumissa ja niin myös meissä ihmisisä kaiken olevan atomien ja hiukkasten värähtelyä. Värähtelytaajuuden muutokset kehossamme aiheuttavat epätasapainoa ja ovat lähtökohta myös sairauksien synnylle. 

Paikanpäältä löytyy alustat, viltit ja tyynyt.Hatha jooga 

Nikkilä/Sipoo Kyrkoby skola(liikuntasali)Isokylätie 3

Tiistai 21.5. ja 28.5. klo 18-19.15


Kerava, Keravanjoen päiväkoti(liikuntasalia)Rintalantie 3, 

Ke 29.5. klo 18-19.15

Kehoa virkistävä ja puhdistava lempeän aktiivinen harjoitus, jossa pääset harjaannuttamaan tasapainoasi ja tutustut etenkin sisäelimiä stimuloiviin asentoihin. Opit myös helpon aineenvaihduntaa käynnistävän vatsalukon/vatsavakuumin. Tunti päättyy rentoutumiseen äänimaljojen kanssa. 


Hengitysharjoitus ja jooga nidra

Nikkilä/Sipoo Kyrkoby skola(liikuntasali)Isokylätie 3

Tiistai ja 7.5. klo 18-19.15Kerava, Keravanjoen päiväkoti(liikuntasalia)Rintalantie 3,  8.5. sekä 15.5. klo 18-19.15


Opit tunnilla useita hermostoa ja hengityselimiä vahvistavia, tasapainottavia ja puhdistavia hengitystekniikoita, kuten vatsahengitys, joogin hengitys, vuorosierain-,tuli -sekä uiiayi hengitys. Saat näihin tunnilta selkeät ohjeet mukaasi, jotta voit jatkaa kotona tekniikoiden omaksumista. 

Kun stressaannumme hengityksemmekin lyhenee ja muuttuu pinnalliseksi, mikä taas on omiaan lisäämään entisestään stressiä kehossa ja mielessä. Pitkään jatkunut stressi ja epätasapaino on alusta sairauksille. Kun olet opettanut elimistöllesi syvänhengityksen voit palaa siihen ja katkaista sterssin kierteen tehokkaammin. 

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tai vastaavasta syventääksesi hengitystäsi ja oppiaksesi arkeasi helpottavia tekniikoita. Hengitykset voidaan harjoitella myös tuolilla istuen, joten risti-istuntakaan ei ole välttämätön.

Loppupuoliskon tunnista nautimme jooga nidrasta eli ohjatusta koko kehon ja mielen rentouttamisesta lempeitten äänivärähtelyjen kera. Käymme kehon läpi yksityiskohtaisesti samalla rauhallisesti hengittäen. Tätä rentoutusta kutsutaan myös joogin uneksi sillä olemme unen ja valveilla olon rajamaastossa, joka on erittäin elvyttävä tila kokonaisvaltaisesti.

Paikanpäältä löytyy alustat, viltit ja tyynyt. 


2 kertaa 30€ tai kertamaksu 17€